Thursday, July 26, 2012

harapan ramdahan..



ku mengaharapkan ramadhan kali ini penuh makna..
agar dapat ku lalui dengan sempurna...



*tahun ini tahun ketiga tanpa mak dan tahun kelapan abah pergi.. sangat2 rindukan kenangan bersama mereka.. al-fatihah kepada arwah mak dan abah, moga dicucuri rahmat Allah dan diletakkan bersama org2 yg soleh.. amin..

puasa diperantauan lg..

sekali lg.. bulan posa tahun ini dapat  posting praktikal kt tmpat jauh lg... 
kali ney kt Hospital Tunku Fauziah, kangar, perlis plak..

hmmmm sabau sajala

praktikal time posa2 ney memang kena banyak bersabar laa.. bukan kena bersabar dengan patient tp kena bersabar dengan staff nurse yg kerek2 n byk arahan.. mudah2an nnti bila sy dh qualified sy xnak jadi mcm mereka2 y hampeh itu..

Saturday, March 31, 2012

aku sedar aku hanya insan biasa --> ayat pasrah

taun lpas.. aku da create page cm nma kt atas..
tp ntah cmne n spa pnya kja 
aku dh xbleh view page ney sbgai admin dh..
xtaw cmne nk wt..
wuuuwuu T_T

suka2 ati lak dok tkaq p jd tmeline..

geram toi.. grrrr

Monday, February 27, 2012

tersentuh hati tuanya..

sekarang ney aku dh brada di penghujung sem4 and tgh buat praktikal di hspital seberang jaya..
selama dh brapa minggu kt sana (aku pun xingat dh) banyak gk lah pengalaman yang aku dapat  kt sana
stat dgn wad 2 (peads) lpas tu wad 8 (surgical/orthopedik).. so stat hri ney aku kt wad medical lak smpai minggu dpn..

minggu lepas kt wad ortho da lah sowg mkcik ney.. kakinya luka sbb jtuh beskal. ditambah lak dgn penyakit bliaw iaitu kencing manis so luka tu makin melarat laa. so tiap2 ari kena buat dressing kt luka bliaw. bliaw ney plak suka memillih owg y wt dressing kt dy. dy pling suka law nadia yg wat sbb pa xtw.. aku xpnh lg la wt dressing kt dy sbb xdk ksempatan lg..wlawpun bgitu mkcik tu suka kt aku gk.. tu yg aku plek sbb aku hanya p menyembang ja ng dy.. mybe dy suka owg layan dy kuttt..
hmm pape jela mkcik oii..

and pada suatu hari, datang seorang doktor cina bagitau mkcik ney yg bliaw kena buat skin grafting sbb uka ney lambat nk sembuh tkot2 nnti kena jangkitan kuman la.
mkcik tu apa lg teriak la xmau buat.. bliaw kta sakit... "nnti doktor nk korek isi mkcik. wuwu.." rintih bliaw.. so aku n nadia sbgai 'anak kesayangan bliaw pun pjuk la bliaw n cerita yg masa prosedur ney wat mkcik tu xkn rasa sbb under r.a (regenal anesthesia).. 
lgpun doktor bkn nk ambik isi, cuma ambik kulit je nk tmpal kt luka mkcik tu..

mkcik tu teriak lg..
"wuwuwuwu mkcik mana da duit.. '' 
halamak yg tu aku xtw nk kta pa dh..
tp aku pjuk lg n bgtau tujuan prosedur tu dibuat..
and so mkcik tu mseh mcm tu, aku pun wat muka sedih n cita kt dy pasai arwah mak aku y da bed sore
n da penyakit kencing manis gk.. aku cita r kedahsyatan bed sore y arwah mak aku kena tu 
spya mkcik tu pkiaq2 n renung2 balik kebaikan prosedur tu..
n keesokkan harnya aku tnjuk gmbq bed sore mk aku tu dengan tujuan spya mkcik u pkiaq blik yg bkn bliaw sowg sja y sakit truk tp da lg owg yg ken lg truk dari bliaw... (mksd aku penyakit r)

n diketika itu bliaw berlinangan dgn air mata bila gk gmbaq tu.. mungkin bliaw seram kot.. blaw ktabliaw dh stju nk wat sbb 'anak2 kesayangan' dy yg pjuk...
ehhh lupa lak nk cita yg mkcik u xdak anak.. xdk rezki kot.

so lpaz mkcik tu dibuat skin grafting keatasnya bliaw cita la pegalaman bliaw masa dlm o.t..

so kesimpulannya aku bkn r nk mempergunakan gmbaq mak aku utk takotkn mkcik tu.. niat aku bek spya mkcik tu cpat smbuh je.. n bkn jua aku sengaja nk menyentuh hati bliaw cuma aku pkiaq yg tu cara terbaik spya mkcik tu setuju...

mkcik jgn saman sy noh!! :P

Sunday, February 26, 2012

giler bez lagu ney

siyes aku ckp lgu ney mmg bez r.. even aku buat lgu ney jd ringtone nset aku. lagu ney ekceli sue yg bg sbb bliaw tu sgt minat korea (sama mcm aku gk) tp apa2 pun bliawlah yg jd pembekal citer korea kt aku :P


video
tp aku kecewa gk lah sbb aku xleh nk hafal lg lirik lagu ney n yg pling penting dance depa y sgt menarik!!
aku try dancing ikut depa buat gk tp xlpas2 g.. nmpk je sng tp aigooo xleh go r..  law da to guru tarian korea kt cni senang la aku nk prktis huwawaa..
ehh terlupa lak nk hbaq yg lagu ney dinyanyikan oleh T-Ara n Supenova.. slh sowg ahli T-Ara neylah yg blakon dlm drama Dream High.

love this song!



"Stereo Hearts"
(feat. Adam Levine)


[Adam Levine:]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every no-o-o-te
Make me your radio
And turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

[Travie McCoy:]
Gym Class Heroes baby!
If I was just another dusty record on the shelf
Would you blow me off and play me like everybody else?
If I asked you to scratch my back, could you manage that?
Like yea fucked up, check it Travie, I can handle that
Furthermore, I apologize for any skipping tracks
It's just the last girl that played me left a couple cracks
I used to, used to, used to, now I'm over that
'Cause holding grudges over love is ancient artifacts

If I could only find a note to make you understand
I'd sing it softly in your ear and grab you by the hand
Just keep it stuck inside your head, like your favorite tune
And know my heart's a stereo that only plays for you

[Chorus:]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every no-o-o-te
Make me your radio
And turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

Oh oh oh oh, oh oh oh oh to my stereo
Oh oh oh oh so sing along to my stereo

[Travie McCoy:]
Let's go!
If I was an old-school fifty pound boombox (remember them?)
Would you hold me on your shoulder wherever you walk
Would you turn my volume up in front of the cops (turn it up)
And crank it higher everytime they told you to stop
And all I ask is that you don't get mad at me
When you have to purchase mad D batteries
Appreciate every mixtape your friends make
You never know we come and go like on the interstate

I think I finally found a note to make you understand
If you can hit it, sing along and take me by the hand
Just keep me stuck inside your head, like your favorite tune
You know my heart's a stereo that only plays for you

[Chorus:]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every no-o-o-te
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

Oh oh oh oh, oh oh oh oh to my stereo
Oh oh oh oh so sing along to my stereo

[Bridge:]
I only pray you'll never leave me behind (never leave me)
Because good music can be so hard to find (so hard to find)
I take your head and hold it closer to mine
Thought love was dead, but now you're changing my mind

[Chorus:]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every no-o-o-te
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

Oh oh oh oh, oh oh oh oh to my stereo
Oh oh oh oh (Gym Class Heroes baby!) so sing along to my stereo

Yeah


Saturday, February 25, 2012

bermula semula..


untuk sekian kalinya
dan sekian berbulan lamanya..
aku bwu teringt y aku pnah ada blog!
haha xdk masa y sesuai utk lyn blog ney
tp xp akn aku refresh blik blog ney
.. huhu..